Gå direkt till innehåll
Mästerkockar lagar seniormat

Nyhet -

Mästerkockar lagar seniormat

Under det årliga matevenemanget Smaka på Stockholm i Kungsträdgården går tävlingen Mästerkockens seniormat av stapeln. Årets tävling blir den fjärde i sitt slag och har ett historiskt startfält där hälften av de deltagande kockarna är kvinnor.

Mästerkockens seniormat vill uppmärksamma och inspirera till bättre standard och kvalitet på den mat som levereras av hemtjänsten, men också den mat som serveras på landets senior- och äldreboenden. Tävlingen arrangeras av Micasa Fastigheter och Smaka på Stockholm, i samarbete med Werners vänner. Juryn består förutom av Micasa Fastigheters VD Anders Nordstrand, av bland andra Maria Larsson, barn- och äldreminister, Joakim Larsson, äldreborgarråd i Stockholm, Barbro Westerholm, riksdagsledamot och läkare, ordförandena i PRO och SPF samt juryordförande Christina Möller, provkökschef och hedersdoktor.

För första gången i en svensk mattävling kommer de kvinnliga elitkockarna att vara lika många som männen i tävlingsköken. En av deltagarna är Malin Söderström, som bland annat var ansvarig för den senaste Nobelmiddagen. Med sitt deltagande i Mästerkockens seniormat vill hon inspirera dem som varje dag lagar mat till landets äldre. Där sätter hon fingret på tävlingens viktigaste poäng. Att ge inspiration och stolthet till alla dem som varje dag komponerar, lagar och levererar maten till våra äldre runt om i landet.

Mästerkockens seniormat startar den första dagen av Smaka på Stockholm. Semifinaler går 1-4 juni kl. 15.00 och finalen 5 juni kl. 15.00. Prisutdelningen sker 5 juni kl. 16.45. Konferencier är Staffan Ling och Mikael Göransson är tävliingsvärd. Årets deltagare är: Malin Söderström, Ulrika Brydling, Alexandra Zazzi, Lisa Lindström, Fredric Andersson, Stefan ”Knutte” Larsson, Ulf Wagner och Tom Sjöstedt.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Sara Hellström

Presskontakt Press- och kommunikationsansvarig 08-508 360 15

Relaterade event