Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Pressinbjudan!

Pressinbjudan!

Välkommen till invigning och visning av Micasa Fastigheters nyrenoverade seniorbostäder i Tensta!
PROGRAM
14.00 Kaffe och tårta
14.15 Invigningstal och bandklippning
14.30 Konstnärerna berättar om konsten i utemiljön
14.45 Visning av de nya seniorlägenheterna
På Elinsborgsbacken i Tensta ligger vår fastighet Stranninge. Här erbjuder vi nyrenoverade, tillgängliga och moderna senio

Pressinbjudan!

Pressinbjudan!

Välkommen till invigning och visning av Micasa Fastigheters nyrenoverade seniorbostäder i Kista!
Tid: den 27 maj, kl 13-15
Adress: Kista torg 3
Program:
13.00 Tårta, kaffe och mingel
13.15 Torun Boucher, Stockholms Äldre- och kulturborgarråd och Micasas styrelseordförande, inviger fastigheten
13.20 Micasas VD Maria Mannerholm har ordet
13.30 Invigning av ny konst
13.30–15

Fastigheten Vasen 3 i Vasastan, mot Kadettgatan.

Micasa Fastigheter bygger seniorbostäder i Röda bergen

I slutet av 2025 ska drygt 80 seniorlägenheter stå klara för inflyttning i ett av Vasastadens populäraste områden.
– De nya lägenheterna görs tillgängliga och fastigheten tilläggsisoleras och målas om.
Det berättar Kenneth Lindahl som är enhetschef på Micasa Fastigheter. I december 2023 skrev bolaget avtal med Skanska som totalentreprenör. Renoveringsarbetet av fastigheten Vasen 3 kommer att

Till vänster, Hanna Markkula, avdelningschef Fastighetsutveckling. Till höger, Karl Frisell avdelningschef Projekt.

Nya medlemmar i Micasa Fastigheters ledning

Micasa Fastigheter står inför en tillväxtfas och vi bygger ut organisationen inom en rad olika funktioner för att möta framtiden. Vår ledningsgrupp förstärks med två nya medlemmar, Hanna Markkula och Karl Frisell.

Vårsalongens juryordförande Isak Nilson som visar ett urval av konstverken och berättar om tendenserna i årets utställning. Foto: Tomas Boman

Unikt samarbete: Se Liljevalchs "Vårsalongen 2023" hemifrån

Sedan 2014 har vi samarbetat med Liljevalchs i ett gemensamt tillgänglighetsprojekt som tar konsten hem till våra hyresgäster; seniorer och boende med särskilda behov. Genom vårt gemensamma filmprojekt får tittarna en unik guidning och kan följa med på en konstvisning hemifrån lägenheten.

Inspirerande med nya arbetssätt för återbruk av byggmaterial

Inspirerande med nya arbetssätt för återbruk av byggmaterial

En enkel men effektiv digital metod ger Micasa Fastigheter AB försprång bland Stockholms stads bostads- och fastighetsbolag i arbetet med återbruk av byggmaterial. För att nå stadens mål för ett resurssmart Stockholm 2030 har bolagen en nyckelroll och Micasa tar täten i utvecklingen av nya arbetssätt för ett cirkulärt byggande.

Ole Jörgen Persson, ordförande Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, Erik Slottner, äldreborgarråd, Michaela Hollis, styrelseordförande Micasa

Rinkeby nya vård- och omsorgsboende invigt

Mitt i centrala Rinkeby har Micasa Fastigheter byggt ett nytt modernt vård- och omsorgsboende på uppdrag av Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Den 6 september invigdes fastigheten med hjälp av bland andra äldreborgarrådet Erik Slottner. Ett äldreboende idag ser väldigt annorlunda ut från vad det gjorde förr och det är glädjande att Rinkebyborna nu får ta del av denna utveckling.

Nagwa Elmohr, byggprojektledare, Örjan Rosvall, inköpschef, Stella Grundström, regionchef , Karl Frisell, chef Nyproduktion, Anders Sandström, distriktschef, Claes Westin bitr. projektchef, Nathalie Ackema, förvaltare, Fredrik Johansson, projektchef.

Micasa Fastigheter utvecklar fastighet i Farsta Strand – bygger 106 moderna seniorbostäder

Micasas fastighet Edö 1 i Farsta strand renoveras och byggs om till trivsamma och trygga hyresbostäder för seniorer 65+. Två huskroppar omfattas av bygget, varav det ena huset totalrenoveras och det andra renoveras delvis. Totalt blir det 106 seniorbostäder. Upphandlad entreprenör är Skanska i en samverkansentreprenad. Bygget har stort fokus på återbruk av material och cirkulärt byggande.

Nagwa Elmohr, byggprojektledare Micasa Fastigheter och Anders Nilsson, platschef NCC har bråda dagar inför invigningen av Rinkeby vård- och omsorgsboende..

Pressinbjudan! Invigning av Rinkeby nya vård- och omsorgsboende

Välkommen till invigning av det nya vård- och omsorgsboendet i Rinkeby som vi har byggt i samverkan med och på uppdrag av Stockholms stad, Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Ambitionen har varit att bygga ett äldreboende utan korridorer och mörka vistelseytor. Fastigheten erbjuder 90 lägenheter för stadens äldre och en arbetsplats med de bästa förutsättningarna för en modern äldrevård.

Visa mer