Gå direkt till innehåll
Fastigheten Vasen 3 i Vasastan, mot Kadettgatan.
Fastigheten Vasen 3 i Vasastan, mot Kadettgatan.

Pressmeddelande -

Micasa Fastigheter bygger seniorbostäder i Röda bergen

I slutet av 2025 ska drygt 80 seniorlägenheter stå klara för inflyttning i ett av Vasastadens populäraste områden.
– De nya lägenheterna görs tillgängliga och fastigheten tilläggsisoleras och målas om.

Det berättar Kenneth Lindahl som är enhetschef på Micasa Fastigheter. I december 2023 skrev bolaget avtal med Skanska som totalentreprenör. Renoveringsarbetet av fastigheten Vasen 3 kommer att påbörjas under våren.

Röda bergen är kulturskyddat som riksintresse, men den aktuella fastigheten som är byggd 1975 har ingen märkning. Samtliga fönster byts ut och huset får ny puts, men fasaden kommer att renoveras likt befintligt utseende.
– Läget är helt fantastiskt! En avskild del av staden med egen park. Det är roligt att vi som kommunalt bolag kan erbjuda hyreslägenheter för stadens äldre där, säger Kenneth Lindahl.
Lägenheterna om 1-3 rum och kök kommer att förmedlas av Stockholms bostadsförmedling. Utöver lägenheter blir det en förskola och ett storkök i fastigheten.

Bakgrundsfakta:
Antalet äldre i Stockholm förväntas bli allt fler. Därför har Micasa Fastigheter fått i uppdrag av staden att utöka antalet seniorbostäder med 1 500 st fram till år 2040. Lägenheterna i Vasen 3 är ett av många projekt som Micasa driver för att klara det uppdraget.

Seniorbostäder kräver ingen biståndsbedömning. De förmedlas till personer 65 år och äldre utifrån kötid hos Bostadsförmedlingen. Särskilda förtursregler gäller i vissa fall. Seniorbostäder är utformade för att stödja ett självständigt liv och målet är att man ska kunna bo kvar hela livet tack vare hög grad av tillgänglighet och trygghet

Ämnen

Kategorier

Regioner


Micasa Fastigheter är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar Stockholms stads omsorgsfastigheter.

Micasa bildades 1999 under namnet FB Servicehus. Sedan 2005 har Micasa Fastigheter i Stockholm AB varit en viktig del av Stockholms stad genom att tillgodose bostäder för seniorer och för grupper som av staden är prioriterade på bostadsmarknaden.

Kontakter

Sara Hellström

Presskontakt Press- och kommunikationsansvarig 08-508 360 15