Gå direkt till innehåll
Gruppbild på medarbetare från Micasa Fastigheter och Skanska. Foto: Emelie Melin.
Gruppbild på medarbetare från Micasa Fastigheter och Skanska. Foto: Emelie Melin.

Nyhet -

Micasa Fastigheter och Skanska skriver på samarbetet med att utveckla fastigheten Dalbon 1 i Blackeberg

Micasa Fastigheter utvecklar fastighet i Blackeberg genom att göra ett helhetsgrepp i fastigheten. Micasa i samarbete med Skanska Direkt AB går nu in i byggproduktion och startar med projektering.

Micasas fastighet Dalbon 1 som finns på Björnssonsgatan i Blackeberg (Bromma) kommer genomgå ett helhetsgrepp.

"Efter en dynamisk och intensiv upphandlingsfas, är vi på Micasa glada och nöjda med att idag skriva kontrakt med Skanska som tagit sig an arbetet med anbudet och visat i ord och handling att samverkan är en affärsmodell som främjar projektets bästa i fokus. Ska bli spännande och intressant att följa utvecklingen av projekteringsfasen. Riktar även ett stort tack till vår egen personal på Micasa som arbetat med att ta fram underlag till förfrågningsunderlaget och återigen levererat en förstklassig upphandling", säger Karl Frisell, chef Nyproduktion, Micasa Fastigheter.

Arbetet kommer att bedrivas i samverkan med stort fokus på minimering av byggavfall och återbruk av material. Avsikten är att söka miljöcertifiering för projektet enligt Miljöbyggnad, nivå silver.

Bakgrund
Fastigheten Dalbon 1 färdigställdes 1959, men genomgick en omfattande om-och tillbyggnad 1988 och skapade då servicelägenheter och gruppboenden. Micasa tog över fastigheten 1999 och under 2015 gjordes en ytskiktsrenovering. Den ursprungliga delen av fastigheten, hus A, består av en elvavåningsbyggnad.

Projektering fas 1 med färdigställande under Q2 2024.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Karl Frisell, Projektchef Micasa Fastigheter, 08-508 360 90

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Sara Hellström

Presskontakt Press- och kommunikationsansvarig 08-508 360 15