Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ceremonien 5 i Bromma blir ”seniorcentrum”

Micasa Fastigheter har tecknat ett intentionsavtal med Seniorgården AB angående fastigheten Ceremonien 5. Fastigheten kommer att omfatta totalt ca 200 nya bostäder för både trygghetsboende med hyresrätt, seniorboende i bostadsrättform, vård- och omsorgsboende, gruppbostad samt gemensamhets-lokaler.

Det nya förslaget innebär att Micasa Fastigheter kommer att bygga om en befintlig byggnad till trygghetsboende/seniorboende och sex vårdavdelningar för vård- och omsorgsboende. Dessutom skall Micasa bygga en friliggande gruppbostad inom fastigheten. Seniorgården planerar att bygga nya lägenheter med bostadsrätt.

- Detta är ett utmärkt exempel på ett samarbete mellan staden och privata aktörer som leder till större valmöjligheter och bättre service för de äldre, säger Ewa Samuelsson, äldreborgarråd och styrelseordförande i Micasa Fastigheter. 

- Samarbetet med Micasa är spännande och utvecklande för oss, säger Birgitta Seeman, VD för Seniorgården AB.  Detta nya bostadskvarter med varierande lägenheter och upplåtelseformer kommer att passa många olika personers önskemål om en funktionell och vacker bostad.

Samarbetet omfattar hyra av lokaler för gemensamma aktiviteter inom Micasa Fastigheters trygghetsboende och samverkan kring en ny innergård/park mellan byggnaderna. Kostnaden för Micasa Fastigheters del i projektet uppskattas i detta tidiga skede till ca 256 miljoner kronor. Entreprenadtiden är ca 24 månader och ombyggnaden bedöms vara klar våren 2014. Byggstart för Seniorgårdens nybyggnad av ca 100 lägenheter planeras till 2013  med inflyttning 2014.

För mer information kontakta Anders Nordstrand, VD, Micasa Fastigheter tel 08-508 360 10 och Birgitta Seeman, VD, Seniorgården tel 08- 626 66 32

Seniorgården AB är ett helägt dotterbolag inom JM-koncernen. Verksamheten är inriktad på projektutveckling av bostäder för åldersgruppen 55+. Seniorgården har sedan starten 1990 byggt 4 000 bostäder för seniorer och 1 500 vårdbostäder. Läs mer på www.seniorgarden.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Micasa Fastigheter i Stockholm AB, dotterbolag till Stockholms Stadshus AB, är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Fastighetsbeståndet omfattar ca 130 fastigheter om drygt 1 miljon kvadratmeter. Omsättningen är cirka 944 miljoner kronor. Läs mer på www.micasa.se

Kontakter

Sara Hellström

Presskontakt Press- och kommunikationsansvarig 08-508 360 15