Gå direkt till innehåll
Hbt-boende för seniorer hos Micasa Fastigheter

Pressmeddelande -

Hbt-boende för seniorer hos Micasa Fastigheter

Micasa Fastigheter blir hyresvärd åt Regnbågen, Europas första seniorboende för homosexuella, bisexuella och transpersoner. Idag fattar bolagets styrelse beslut om renovering av seniorboendet Rio på Gärdet i Stockholm, där ett antal våningsplan sedan kommer att upplåtas till föreningen Regnbågens kooperativa hyresrättsförening som driver hbt-boendet.

Det är i fastigheten Rio på Gärdet i centrala Stockholm som hbt-boendet Regnbågens kooperativa hyresrättsförening kommer att startas upp. Inflytt kan komma att bli aktuell redan nästa år. Regnbågen initierades redan 2009 av projektledare Christer Fällman. Samma år genomfördes en undersökning om intresset för ett hbt-profilerat boende för seniorer bland medlemmar på gaynyhetssajten QX forum Qruiser. Undersökningen visade på stort intresse och Micasa Fastigheter blev samarbetspartner och hyresvärd. Sedan dess har man letat passande lokaler för boendet.    

- Vi har samarbetat med Regnbågen en längre tid och försökt hitta lokaler där målgruppen kan trivas. Det är glädjande att vi nu har kommit fram till en lösning som alla är mycket nöjda med, säger Anders Nordstrand, VD på Micasa Fastigheter.

Hbt-boendet kommer att bestå av 38 lägenheter renoverade till seniorboendestandard, samt gemensamma utrymmen med möjlighet till social samvaro. Renoveringen av fastigheten kommer att påbörjas i augusti i år och inflyttning kommer förmodligen att kunna ske hösten 2013. Kvarteret Rio ligger på Sandhamnsgatan på Gärdet i Stockholm och har nära till både kommunikationer och cityliv.

För mer information kontakta Anders Nordstrand, VD, Micasa Fastigheter 08-508 360 10.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Micasa Fastigheter i Stockholm AB, dotterbolag till Stockholms Stadshus AB, är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Fastighetsbeståndet omfattar ca 130 fastigheter om drygt 1 miljon kvadratmeter. Omsättningen är cirka 944 miljoner kronor. Läs mer på www.micasa.se

Kontakter

Sara Hellström

Presskontakt Press- och kommunikationsansvarig 08-508 360 15