Gå direkt till innehåll
Invigning av muralmålning

Pressmeddelande -

Invigning av muralmålning

”Generationsmöte i muralmålning” är en demokratisk muralmålningsprocess där Micasa Fastigheter ingår i ett samarbete med Förorten i Centrum, Kista Folkhögskola och Kista servicehus.

Det är en unik och kraftfull process där boende från servicehuset och studenter från folkhögskolan får höja sina röster och visa sina berättelser i det offentliga rummet.

De första två veporna har ungdomarna och de äldre arbetat fram i den egna gruppen. De andra två är ett samarbete mellan grupperna.

Plats: Kista torg, utanför FnB Market

Tid: Tisdag 19 april kl 14.00. Stadsdirektör Lars Rådh inviger konstverket som totalt består av fyra ca 7x15 meter stora vepor som sätts upp på Kista servicehus. Konstverk 1 och 2 invigs 19 april och konstverk 3 och 4 den 29 augusti.

De två konstnärgrupperna berättar om sina verk och arbetet i projektet. En del av framförandet tolkas.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Micasa Fastigheter i Stockholm AB, dotterbolag till Stockholms Stadshus AB, är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Fastighetsbeståndet omfattar ca 125 fastigheter om drygt 1 miljon kvadratmeter. Omsättningen är cirka 1 miljard kronor. Läs mer på www.micasa.se

Kontakter

Sara Hellström

Presskontakt Press- och kommunikationsansvarig 08-508 360 15