Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Micasa får 90 miljoner i fastighetsskatt återbetald

Kammarrätten i Stockholm har bifallit ett yrkande om indelning av specialbyggnad för 15 av Micasas fastigheter. En specialbyggnad är en fastighet där det exempelvis bedrivs vård, skola eller kultur, till övervägande del. För dessa betalas ingen skatt. Återbetalning av fastighetsskatten blir ca 20 miljoner kronor för åren 2004–2006. Pengarna har återbetalats.

Micasa Fastigheter har även överklagat fastighetstaxeringar för ytterligare 34 fastigheter. Förvaltningsrätten i Stockholm biföll i februari i år yrkandet om indelning i specialbyggnad för 22 av dessa. Den preliminära återbetalningen för fastighetsskatten beräknas uppgå till ca 70 miljoner kronor för inkomståren 2004–2012. Domen vinner laga kraft i mitten av april.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Micasa Fastigheter i Stockholm AB, dotterbolag till Stockholms Stadshus AB, är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Fastighetsbeståndet omfattar ca 130 fastigheter om drygt 1 miljon kvadratmeter. Omsättningen är cirka 1 miljard kronor. Läs mer på www.micasa.se

Kontakter

Sara Hellström

Presskontakt Press- och kommunikationsansvarig 08-508 360 15