Gå direkt till innehåll
Micasa Fastigheter minskade energianvändandet med 28 procent under 2011

Pressmeddelande -

Micasa Fastigheter minskade energianvändandet med 28 procent under 2011

2009 minskade energianvändningen 30 procent i genomsnitt. I denna statistik ingår nio fastigheter. 2010 minskade värmeenergianvändningen 34 procent jämfört med 2007. Elanvändningen för samma tidsperiod har minskat med 16 procent. För 2011 ser besparingen ut att bli ca 28 procent. Micasa Fastigheters totala energianvändning har minskat från 179 kWh/kvm till 158 kWh/kvm.

- Miljö är ett prioriterat område för Stockholms stad. Även om vårt energiprojekt är avslutat kommer vi att fortsätta arbeta aktivt för att minska energiförbrukningen och miljöbelastningen i våra fastigheter, säger Anders Nordstrand, VD, Micasa Fastigheter.

Projektet bidrar också till att utsläppen av koldioxid minskar med 3100 ton vilket motsvarar 20 procent av bolagets totala utsläpp.

De olika åtgärder som genomförts är bl a byte av ventilationsaggregat, frånluftsvärmepumpar, konvertering från oljeeldning till bergvärme, uteluftsvärmepumpar, installation av solceller och solfångare, gråvattenvärmepumpar och utbyte av fjärrvärmecentraler.

Arbetet med att spara energi fortsätter naturligtvis under 2012 och de kommande åren. I tre fastigheter byts befintliga oljepannor ut mot bergvärme. Konverteringen innebär en minskning med 172 ton koldioxid per år. 

Fas tre i projektet handlar om drift och uppföljningsoptimering och ska pågå i 7–9 år. I samband med underhåll och ombyggnader kommer också ventilationssystem och armaturer att bytas och tilläggsisolering ske av väggar och tak.  

För mer information kontakta Anders Nordstrand, VD, Micasa Fastigheter, tel. 08-508 360 10.

Bild: solcellsanläggning Kattrumpstullen

Ämnen

Kategorier

Regioner


Micasa Fastigheter i Stockholm AB, dotterbolag till Stockholms Stadshus AB, är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Fastighetsbeståndet omfattar ca 130 fastigheter om drygt 1 miljon kvadratmeter. Omsättningen är cirka 944 miljoner kronor. Läs mer på www.micasa.se

Kontakter

Sara Hellström

Presskontakt Press- och kommunikationsansvarig 08-508 360 15