Gå direkt till innehåll
Nagwa Elmohr, byggprojektledare, Örjan Rosvall, inköpschef, Stella Grundström, regionchef , Karl Frisell, chef Nyproduktion, Anders Sandström, distriktschef, Claes Westin bitr. projektchef, Nathalie Ackema, förvaltare, Fredrik Johansson, projektchef.
Nagwa Elmohr, byggprojektledare, Örjan Rosvall, inköpschef, Stella Grundström, regionchef , Karl Frisell, chef Nyproduktion, Anders Sandström, distriktschef, Claes Westin bitr. projektchef, Nathalie Ackema, förvaltare, Fredrik Johansson, projektchef.

Pressmeddelande -

Micasa Fastigheter utvecklar fastighet i Farsta Strand – bygger 106 moderna seniorbostäder

Projektet genomförs med Skanska som upphandlad entreprenör i en samverkansentreprenad. Bygget har stort fokus på återbruk av material och cirkulärt byggande.

Micasas fastighet Edö 1 i Farsta strand renoveras och byggs om till trivsamma och trygga hyresbostäder för seniorer 65+. Två huskroppar omfattas av bygget, varav det ena huset totalrenoveras och det andra renoveras delvis. Totalt blir det 106 seniorbostäder.

 - Vi har ett unikt uppdrag med att bygga attraktiva och hållbara bostäder för stadens seniorer. Skanska har under hela upphandlingsprocessen visat på stort intresse av samverkansprojektet och vi ser fram emot att utveckla Edö tillsammans med Skanska i samverkan, säger Karl Frisell, chef Nyproduktion, Micasa Fastigheter.

    Fastigheten Edö1 färdigställdes 1975 och består av två sammankopplade souterrängbyggnader invid sjön Magelungen. 2018 renoverade Micasa den ena byggnaden som omfattar Edö vård- och omsorgsboende. Nu fortsätter Micasa utvecklingen av fastigheten och tillskapar hundratalet nya seniorbostäder. Efter att arbetet är klart erbjuds seniorbostäder, vård- och omsorgsboende samt aktivitetscenter i husen.

    Ombyggnadsarbetet kommer att bedrivas i samverkan med stort fokus på återbruk av material och minimering av byggavfall. Avsikten är att söka miljöcertifiering för projektet enligt Miljöbyggnad, nivå silver.

    Byggstart är planerad att ske i maj 2023 med färdigställande under hösten 2024.

    För ytterligare information, vänligen kontakta:
    Karl Frisell, Projektchef Micasa Fastigheter, 08-508 360 90

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner


    Micasa Fastigheter är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar Stockholms stads omsorgsfastigheter.

    Micasa bildades 1999 under namnet FB Servicehus. Sedan 2005 har Micasa Fastigheter i Stockholm AB varit en viktig del av Stockholms stad genom att tillgodose bostäder för seniorer och för grupper som av staden är prioriterade på bostadsmarknaden.

    Kontakter

    Sara Hellström

    Presskontakt Press- och kommunikationsansvarig 08-508 360 15

    Relaterat innehåll