Gå direkt till innehåll
Nyrenoverade seniorlägenheter på marknaden i år

Pressmeddelande -

Nyrenoverade seniorlägenheter på marknaden i år

Under 2012 satsar Micasa Fastigheter på att renovera ett flertal lägenheter i bolagets seniorboenden. Det innebär att omkring 40 nyrenoverade seniorlägenheter kommer att erbjudas stadens seniorer under året.

Micasa Fastigheter äger och förvaltar cirka 750 seniorlägenheter i tio seniorboenden runt om i Stockholm. Under 2012 kommer ett 40-tal lägenheter i fem av boendena att byggas om. Det innebär att nyrenoverade seniorbostäder kommer att erbjudas i Axelsberg, i Rågsved och i Vasastan samt på Reimersholme och på Gärdet under året. Lägenheterna kommer att utrustas med lösningar som exempelvis plant golv utan trösklar och sidohängd ugn.

–Seniorbostäderna hos Micasa Fastigheter är tillgängliga med många goda lösningar vilket bidrar till en känsla av trygghet för de boende. I de här lägenheterna är det meningen att man ska kunna bo kvar länge, säger Anders Nordstrand, VD, Micasa Fastigheter.

Utmärkande för Micasa Fastigheters seniorboenden är att de är tillgängliga och trygga med väl tilltagna och upplysta gemensamma utrymmen såsom entréer, trappuppgångar och korridorer. Många seniorboenden har också gemensamhetslokaler för de boende.

De lägenheter som blir föremål för renoveringen står för närvarande tomma.  

– Lägenheterna renoveras först när det finns minst fem tomma lägenheter i en fastighet. Skälet till detta är att bolaget vill minimera störningarna för de som bor i huset. Årets renoveringar kommer att ge ett välbehövligt tillskott av seniorlägenheter på marknaden, fortsätter Anders Nordstrand.

Micasa Fastigheters seniorbostäder förmedlas via Stockholms stads bostadsförmedling till personer över 65 år. Alla seniorlägenheter är hyresrätter.

För mer information kontakta Anders Nordstrand, VD, Micasa Fastigheter, 08-508 360 10.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Micasa Fastigheter i Stockholm AB, dotterbolag till Stockholms Stadshus AB, är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Fastighetsbeståndet omfattar ca 130 fastigheter om drygt 1 miljon kvadratmeter. Omsättningen är cirka 944 miljoner kronor. Läs mer på www.micasa.se

Kontakter

Sara Hellström

Presskontakt Press- och kommunikationsansvarig 08-508 360 15