Gå direkt till innehåll
Vårsalongens juryordförande Isak Nilson som visar ett urval av konstverken och berättar om tendenserna i årets utställning. Foto: Tomas Boman
Vårsalongens juryordförande Isak Nilson som visar ett urval av konstverken och berättar om tendenserna i årets utställning. Foto: Tomas Boman

Pressmeddelande -

Unikt samarbete: Se Liljevalchs "Vårsalongen 2023" hemifrån

Se Liljevalchs Vårsalong 2023 hemifrån – värdefullt samarbete mellan Micasa Fastigheter och Liljevalchs.

Sedan 2014 har vi samarbetat med Liljevalchs i ett gemensamt tillgänglighetsprojekt som tar konsten hem till våra hyresgäster; seniorer och boende med särskilda behov.

Med vårt gemensamma filmprojekt får tittarna en unik guidning och kan följa med på en konstvisning hemifrån lägenheten.

Rundturen är cirka 20 minuter och leds av Vårsalongens juryordförande Isak Nilson som visar ett urval av konstverken och berättar om tendenserna i årets utställning.

”Vårsalongen har med sina över 100 år på nacken blivit en folkkär tradition och är idag en av årets stora konsthändelser. Givetvis ska även de som inte kan ta sig ut hit till Djurgården få chansen att ta del av den upplevelse som ett besök på salongen innebär.” säger Isak Nilson.

” Det är mycket positivt att vi kan erbjuda våra hyresgäster en guidad konstvisning i hemmet. Samarbetet med Liljevalchs är väldigt värdefullt för oss, säger Sara von Essen-Wallin, konstansvarig på Micasa Fastigheter” .

Filmen finns på micasa.se och på Liljevalchs webbplats och kan ses under hela året.

Länk till filmen:

https://youtu.be/zCv9dG7y-14

Ämnen

Kategorier

Regioner


Micasa Fastigheter är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar Stockholms stads omsorgsfastigheter.

Micasa bildades 1999 under namnet FB Servicehus. Sedan 2005 har Micasa Fastigheter i Stockholm AB varit en viktig del av Stockholms stad genom att tillgodose bostäder för seniorer och för grupper som av staden är prioriterade på bostadsmarknaden.

Kontakter

Sara Hellström

Presskontakt Press- och kommunikationsansvarig 08-508 360 15