Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Studentbostäder i fem stadsdelar

Studentbostäder i fem stadsdelar

Micasa Fastigheter satsar nu vidare på studentlägenheter för att erbjuda Stockholms studenter ett bra boende under studietiden. Micasa Fastigheter har i dagsläget cirka 300 studentlägenheter på fem adresser i Stockholm - i Bromma, Midsommarkransen, Kista, Rinkeby och Skärholmen.

Hemlösa flyttar tillbaka till nyrenoverad fastighet

Hemlösa flyttar tillbaka till nyrenoverad fastighet

I maj går flytten tillbaka till Bandhagshemmet på Skeppstavägen från de tillfälliga lokalerna i Enskededalen. Sedan 2009 har de boende varit evakuerade för att ge den slitna fastigheten från 1965 ett välbehövligt lyft

Anders Nordstrand har fått HBV-stipendium

Anders Nordstrand, VD Micasa Fastigheter, har tilldelats ett inköpsstipendium från HBV. Juryns motivering lyder: ”Vinnaren har, genom mer fokus på kvalitet än pris, genomfört en upphandling av fastighetsdrift, där priset för arbetet varit fastställt i förväg och anbudsgivarna har konkurrerat med olika kvalitetsinnehåll för att lösa uppdraget.

Micasa Fastigheter tecknar restaurangkontrakt i Väduren

Micasa Fastigheter och Swedevent AB har tecknat ett hyreskontrakt för restaurangen i kv Väduren, Roslagsgatan 20. Swedevent AB har ett unikt restaurangkoncept som bland annat innebär minsta möjliga miljöpåverkan.

Micasa tecknar avtal med Kavat vård om Sveriges första arabiska boende för äldre

Idag öppnar Sveriges första arabiska vård- och omsorgsboende i Kavat vårds regi, i Tensta i nordvästra Stockholm. I samma fastighet på våningen ovanför finns redan ett persiskt vård- och omsorgsboende, Persikan, som även det är det enda i Sverige. Micasa Fastigheter har tecknat kontrakt med Kavat vård för hela fastigheten till 2019.

Första driftavtalet med kvalitetsfokus undertecknat

För första gången har en kommunal fastighetsdriftupphandling baserad på kvalitetskriteriet genomförts i Sverige. Det blir YIT som under avtalstiden kommer att sköta driften i majoriteten av Micasas fastigheter. Samarbete och positivt förbättringsarbete är nyckelord i avtalet.

Anders Nordstrand har tilldelats utmärkelsen ”Årets enprocentare”

Varje år delar Stockholm konst ut priser till kommunala bolag som utmärkt sig i arbetet med konst. Micasa Fastigheter har under en lång tid satsat på ny konst men också på att ta tillvara den konst som redan finns i fastigheterna. 2010 blev Micasa Fastigheters VD Anders Nordstrand tilldelad utmärkelsen Årets enprocentare.

Visa mer