Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

60 nya ungdomsbostäder i Stockholm

Micasa Fastigheter och SHIS (Stiftelsen Hotellhem i Stockholm) har fattat en överenskommelse som innebär att SHIS hyr sammanlagt drygt 90 lägenheter i tre fastigheter, samtliga med inflyttning under 2011.

Betygssystem ger ökad tillgänglighet

Hotell och restauranger klassificeras utifrån sin kvalitet. Nu inför Micasa Fastigheter ett liknande system som visar hur tillgängliga företagets fastigheter är för människor med funktionshinder.

Micasa Fastigheter initierar tävling om mat för äldre

Det har länge funnits en diskussion om kvaliteten på maten för äldre. Många tycker – rätt få gör något. Därför har Micasa Fastigheter tillsammans med Smaka på Stockholm startat tävlingen Mästerkockens Seniormatlåda där några av Sveriges bästa kockar tävlar om att skapa den bästa äldrematen.

Ceremonien 5 i Bromma blir ”seniorcentrum”

Micasa Fastigheter har tecknat ett intentionsavtal med Seniorgården AB angående fastigheten Ceremonien 5. Fastigheten kommer att omfatta totalt ca 200 nya bostäder för både trygghetsboende med hyresrätt, seniorboende i bostadsrättform, vård- och omsorgsboende, gruppbostad samt gemensamhets-lokaler.

Micasa Fastigheter genomför unik driftupphandling

Micasa Fastigheter genomför under året den största driftupphandling som gjorts i Sverige inom ett begränsat geografiskt område. Upphandlingen sker med tyngdpunkt på kvalitet, till skillnad från tidigare driftupphandlingar där priset oftast varit styrande.

Väduren blir trygghets- samt vård- och omsorgsboende

Micasa Fastigheter bygger om Väduren och skapar ett vård- och omsorgsboende med 54 lägenheter samt ett trygghetsboende med 62 lägenheter. Produktionskostnaden beräknas till 272 miljoner kronor inklusive moms.

Micasa storsatsar på solenergi

På fastigheten Kattrumpstullen vid Roslagstull byggs en solelanläggning på 30 kW på en yta om drygt 200 kvm. Den förväntas producera ca 25 500 kWh el per år.

Alternativa energikällor sparar 435 000 kWh/år

Micasa Fastigheter har installerat bergvärme och solfångare i två fastigheter. Alternativa energikällor i de två fastigheterna Edshemmet och Pettersbergsgården sparar 319 000 respektive 116 000 kWh/år och minskar koldioxidutsläppen med totalt 29 ton per år. En normal villa förbrukar 25 000 kWh/år.