Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Micasas energisparprojekt minskar energiförbrukning med en fjärdedel

Resultaten i Micasa Fastigheters energisparprojekt visar att bara under årets första månader har förbrukningen av fjärrvärme minskat med 27 procent och fastighetsel* med 23 procent.

Micasa Fastigheters energisparprojekt, ESP, påbörjades under 2009. Målet är att i enlighet med Stockholms stads miljöplan bidra till att sänka koldioxidutsläppen och minska energiförbrukningen så mycket som möjligt.

Resultaten för de 17 fastigheterna visar att efter bara fyra månader 2010 (jan-april) har förbrukningen av fjärrvärme minskat med i snitt 27 procent. Förbrukningen av fastighetsel har minskat med i genomsnitt 23 procent. De praktiska åtgärder som ligger bakom den minskade förbrukningen av fastighetsel, är t ex att belysningsarmaturer bytts ut till mer energisnåla, samt effektivare ventilationsfläktar och pumpar.

*Med fastighetsel menas den el som används till byggnadens funktioner såsom belysning i allmänna utrymmen, hissar och ventilation (jämför med hushållsel som används i lägenheterna).

För mer information kontakta Anders Nordstrand, VD, Micasa Fastigheter tel 08-508 360 10.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Micasa Fastigheter i Stockholm AB, dotterbolag till Stockholms Stadshus AB, är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Fastighetsbeståndet omfattar ca 130 fastigheter om drygt 1 miljon kvadratmeter. Omsättningen är cirka 944 miljoner kronor. Läs mer på www.micasa.se

Kontakter

Sara Hellström

Sara Hellström

Presskontakt Pressansvarig 08-508 360 15
Sara von Essen-Wallin

Sara von Essen-Wallin

Presskontakt Presstalesperson Micasa Fastigheter +46 8 508 36 160