Gå direkt till innehåll
Erik Slottner (Kd), äldreborgarråd Stockholms stad och Andrea Hedin (M), ordförande Östermalm stadsdelsnämnd inviger Micasas nya seniorbostäder i Hjorthagen. Foto: Peter Lydén
Erik Slottner (Kd), äldreborgarråd Stockholms stad och Andrea Hedin (M), ordförande Östermalm stadsdelsnämnd inviger Micasas nya seniorbostäder i Hjorthagen. Foto: Peter Lydén

Nyhet -

Hjorthagens seniorbostäder med nyskapad konst invigda

Nu är de officiellt invigda, våra nya seniorbostäder på Artemisgatan i Hjorthagen. Även ny konst av Hans Andersson visades och  tillställningen hölls i lokaler där stadsdelen i höst öppnar dörrarna till Hjorthagens aktivitetscenter.

Seniorbostäderna är ombyggda, ljusa hyreslägenheter i hjärtat av Hjorthagen som färdigställts under 2022. Samtliga lägenheter har öppen planlösning med sovalkov och balkong.

- Ett av Micasas viktigaste uppdrag är att erbjuda stadens äldre trygga och hållbara bostäder i tillgängliga miljöer. De nyligen färdigställda seniorbostäderna i Hjorthagen är ett utmärkt exempel, säger Michaela Hollis (Kd), styrelseordförande Micasa Fastigheter.

    Enligt befolkningsprognosen kommer antalet äldre i Stockholms stad fördubblas till 2040, därför behöver staden möta det ökade behovet av äldrebostäder och bidra till stadens mål att bygga 3 600-4 200 seniorbostäder fram till dess. Seniorlägenheter är tillgänglighetsanpassade lägenheter där hyresgästen kan flytta in från 65 år med möjlighet att bo kvar där resten av livet.

    – Seniorlägenheter är en viktig boendeform som möjliggör självständighet vilket de flesta önskar sig även senare i livet, säger Michaela Hollis.

    Medverkade på invigningen gjorde även Erik Slottner (Kd), äldreborgarråd Stockholms stad och Andrea Hedin (M), ordförande Östermalms stadsdelsnämnd.

    De talade båda om vikten av att kunna erbjuda stadens äldre medborgare moderna, trivsamma och hållbara bostäder och samtidigt skapa förutsättningar för ett aktivt socialt liv.  I Micasa Fastigheters bestånd finns ofta ett aktivitetscenter i samma fastighet eller i närheten, precis som i de aktuella seniorbostäderna i Hjorthagen.

    Konstnären Hans Andersson berättade kort om konsten han skapat på uppdrag av Micasa Fastigheter och hur det kreativa arbetet går till och att det har varit positivt att få göra ny konst för de boende i huset. Hans bildkonst invigdes på plats.

    Bakgrund

    Micasa Fastigheter i Stockholm AB är ett allmännyttigt bostadsbolag som äger, bygger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter, seniorbostäder och hyresbostäder till grupper som prioriteras av staden. Hjorthagens seniorbostäder ingår i kvarteret Drevkarlen som uppfördes 1964 och är omgivet av vatten och naturmark. Hela Hjorthagen är av kulturhistoriskt riksintresse och ingår i Nationalstadsparken.

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kontakter

    Sara Hellström

    Presskontakt Press- och kommunikationsansvarig 08-508 360 15

    Relaterat innehåll