Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Sänkta hyror i SHIS genomgångsbostäder i Vårberg

I fastigheten Svanholmen i Vårberg har Micasa Fastigheter byggt om två våningsplan i vad som tidigare var Vårbergs sjukhem till genomgångsbostäder för familjer åt Stiftelsen Hotellhem i Stockholm, SHIS. SHIS sänker nu hyrorna i genomgångsbostäderna i Svanholmen i Vårberg med 4,5 %.

4 av 5 ser fram emot sin ålderdom

4 av 5 ser fram emot sin ålderdom

Det råder stor optimism bland framtidens pensionärer. 82 procent ser positivt på sitt framtida pensionärsliv. Det visar en undersökning om framtidens pensionärer utförd av Kairos Future i samarbete med Micasa Fastigheter i Stockholm AB, SEB, SPV, Apotek Hjärtat, Pensionsmyndigheten och Friskis&Svettis.

Miljövänlig restaurang har öppnat i Väduren

Restaurangen Motwalls Kök & Specerier på bottenvåningen i fastigheten Väduren invigdes i mitten av april. Det är företaget Swedevent AB som har startat den miljöprofilerade och Svanenmärkta restaurangen.

Stort intresse för Vädurens trygghetslägenheter

Stort intresse för Vädurens trygghetslägenheter

Nu är alla lägenheter i Vädurens trygghetsboende uthyrda. I fastigheten kommer det också att finnas ett vård- och omsorgsboende, en förskola samt en restaurang öppen för allmänheten.

Nytt ramavtal med Lexsign AB

Nytt ramavtal med Lexsign AB

Micasa Fastigheter i Stockholm AB har tecknat ett nytt ramavtal med Lexsign AB avseende skyltning inomhus och utomhus i och kring fastigheterna i bolagets bestånd. Ramavtalet omfattar en tidsperiod på två år med möjlighet till förlängning på ytterligare två år.

Förskolan Birger Jarl invigs i april

Sedan 2010 har lokalerna på Birger Jarlsgatan 91 renoverats och verksamhetsanpassats för den nya förskolan i Micasa Fastigheters hus Väduren. Den 26/4 inviger Hanna Broberg, ordförande i Norrmalms stadsdelsförvaltning, och skolborgarrådet Lotta Edholm nya Birger Jarl.

Micasa Fastigheter nyblivna delägare av Byggvarubedömningen

Micasa Fastigheter nyblivna delägare av Byggvarubedömningen

Micasa Fastigheter är nyblivna delägare av systemet Byggvarubedömningen, en produktdatabas för miljöprövning av byggvaror. I den sökbara databasen kan fastighetsbolag och byggherrar kontrollera om specifika varor som används är miljögodkända.

41 nyrenoverade studentlägenheter i Midsommarkransen

41 nyrenoverade studentlägenheter i Midsommarkransen

I fastigheten Kastanjen 7 i Midsommarkransen har Micasa Fastigheter renoverat 41 nya studentlägenheter. Lägenheterna kommer att hyras ut till Stockholms studenter med inflyttning från och med första april.

Micasa Fastigheter lanserar ny webbplats

Micasa Fastigheter lanserar ny webbplats

Idag lanserades Micasa Fastigheters nya omarbetade hemsida. Såväl tekniska funktioner som design och layout har förbättrats. Förhoppningen är att den nya webbplatsen ska vara lättöverskådlig och göra det enkelt att hitta rätt information.

Visa mer