Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Hbt-boende för seniorer hos Micasa Fastigheter

Hbt-boende för seniorer hos Micasa Fastigheter

Micasa Fastigheter blir hyresvärd åt Regnbågen, Europas första seniorboende för homosexuella, bisexuella och transpersoner. Idag fattar bolagets styrelse beslut om renovering av seniorboendet Rio på Gärdet i Stockholm, där ett antal våningsplan sedan kommer att upplåtas till föreningen Regnbågens kooperativa hyresrättsförening som driver hbt-boendet.

Micasa Fastigheter har tecknat avtal med Byggmästargruppen

Micasa Fastigheter har tecknat avtal med Byggmästargruppen

Micasa Fastigheter i Stockholm AB har tecknat avtal med Byggmästargruppen. Uppdraget avser en omfattande ombyggnad av etapp 4 (husdel 6-7) och totalrenovering av allmänna utrymmen i Måsholmen 15 i Skärholmen.

Hyresförhandlingar avslutade

Nu har Micasa Fastigheter och Hyresgästföreningen tecknat överenskommelse om hyrorna för år 2012. Enligt överenskommelsen ska ingen retroaktiv debitering ske, varför hyreshöjningen gäller från 1 april och varierar mellan 1,66 och 4,36 procent .

Micasa ställer ut på Kistamässan, Seniorliv i världsklass, 8-10 februari

Micasa Fastigheter kommer att vara representerade på seniormässan ”Seniorliv i världsklass” i Kista. I Micasa Fastigheters monter får man även träffa Äldreförvaltningen och Stockholms Stads Bostadsförmedling. Dessutom finns information från Bostadsanpassningsavdelningen tillgänglig.

60 procent av tillgänglighetsanpassningar genomförda av Micasa Fastigheter

60 procent av tillgänglighetsanpassningar genomförda av Micasa Fastigheter

Målet för Micasa Fastigheter är att alla bolagets fastigheter på sikt ska vara fullt tillgängliga för människor med funktionshinder. Utifrån funktionshinder såsom rörelsehinder, syn- och hörselskador har Micasa Fastigheter skapat ett klassificeringssystem, i likhet med SHR:s hotellklassificering.

Micasa Fastigheter hälsodiplomerade

Micasa Fastigheter är nu en hälsodiplomerad arbetsplats. Genom att Micasa Fastigheter har arbetat fram ett strategiskt hälsoarbete med strategier och aktiviteter inom rekreation och friskvård har vi nu uppfyllt Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets krav för hälsodiplomering.

Visa mer