Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Micasa Fastigheter har en ny driftentreprenör

Från 4 mars är Dalkia ny driftentreprenör hos Micasa Fastigheter. Avtalet med Dalkia gäller fram till 30 november med möjlighet till förlängning. Därefter startar en ny kontraktsperiod och planering för upphandling av ny entreprenör börjar omgående. Upphandlingen annonseras senast första veckan i maj.

Anders Nordstrand, Vd, Micasa Fastigheter svarar elektrikerförbundet

Micasa Fastigheters Vd Anders Nordstrand, svarar i bifogad pdf på Svenska elektrikerförbundets kritik. Elektrikerförbundet har tidigare hävdat att Micasa har upphandlat ett oseriöst elföretag, något Anders Nordstrand och Micasa Fastigheter motsätter sig.

Se tävlingsförslagen till framtidens äldreboende

Idag offentliggörs tävlingsförslagen till Micasa Fastigheters projekttävling för nytt boende i Norra Djurgårdsstaden. Förslagen kommer under bedömningstiden 1 mars – 21 mars 2013, vara publicerade på Micasa Fastigheters och Sveriges Arkitekters webbplatser. Den 22 mars meddelar juryn vilket av de fyra arkitektkontoren som vinner tävlingen.

Micasa Fastigheter bygger om för Ersta äldreomsorg

Micasa Fastigheter i Stockholm AB har tecknat avtal på ca 69 miljoner kronor för om- och tillbyggnad av f d Åsens äldreboende i Enskededalen. Entreprenör blir Heving & Hägglund AB. Verksamheten kommer att bedrivas av Ersta äldreomsorg.

Nya hyror klara för 2013

Nu har Micasa Fastigheter och Hyresgästföreningen tecknat överenskommelse om bostadshyror för år 2013. Enligt överenskommelsen ska ingen retroaktiv debitering ske, varför hyreshöjningen gäller från 1 april och varierar mellan 0,55% och 2,7%.

Fyra tävlar om att utforma framtidens äldreboende

Kvalificeringsomgången för Micasa Fastigheters projekttävling om framtidens äldreboende avslutades före jul. Det blir fyra arkitektkontor/team som tävlar vidare om att få utforma det nya boendet i Norra Djurgårdsstaden. Resultatet offentliggörs den 10 april 2013.

Projekttävling för nytt boende i Norra Djurgårdsstaden

Projekttävling för nytt boende i Norra Djurgårdsstaden

Micasa bjuder in till projekttävling för bostäder i Kv Hjorthagen 1:3 inom delområde Brofästet i Norra Djurgårdsstaden. Dels planeras ett vård- och omsorgsboende. Dels ett trygghetsboende. Tävlingen arrangeras av Micasa i samarbete med Östermalms stadsdelsförvaltning och Sveriges Arkitekter.

Nytt markskötselavtal för 119 fastigheter

Micasa Fastigheter i Stockholm AB har tecknat avtal om markskötsel för 119 omsorgsfastigheter. Den totala kontraktssumman uppgår till ca 15 – 20 miljoner kronor per år. Kontraktslängden är tre år med möjlighet till förlängning i maximalt fyra år.

Nationell inspirationsmiljö för framtidens boende invigd

Nationell inspirationsmiljö för framtidens boende invigd

Nu är den nya nationella inspirationsmiljön invigd. Hjälpmedelsinstitutet och Micasa Fastigheter har tillsammans skapat framtidens bostäder för äldre och personer med funktionsnedsättning. Inspirationsmiljön består av två kompletta lägenheter och ett visningsrum där tekniska hjälpmedel och bra produkter presenteras.

Påminnelse: Pressvisning av framtidens boende

Den 6 november är media välkommen på en förhandsvisning av den nya nationella inspirationsmiljön med bostäder för äldre och personer med funktionsnedsättning.

Micasa presenterar inspiration för måltidsmiljöer

I en ny inspirationsskrift presenteras tips för krögare, arkitekter och vårdpersonal för att skapa matsalar som gör måltiden glädje- och lustfylld, även när sinnena börjar åldras.

Visa mer