Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Först med certifierat energiledningssystem

Micasa Fastigheter den 12 juli ett av de första fastighetsbolagen i landet med ett energiledningssystem certifierat enligt standarden ISO 50001. Energi har länge varit ett prioriterat område i bolagets miljöarbete.

Anders Nordstrand talar i Almedalen

Anders Nordstrand, VD i Micasa Fastigheter, talar under temat ”Att bygga om gamla fastigheter till moderna vård- och omsorgsboenden” torsdag 5 juli kl 12.30-13.30 på Almedalens hotell, Strandvägen 8.

Ny hyresmodell för gruppbostäder

Hyresgästföreningen, Stockholms stad och Micasa Fastigheter har gemensamt tagit fram principerna för en ny hyresmodell. Därefter har Micasa Fastigheter och Hyresgästföreningen med dessa principer som grund tecknat en särskild överenskommelse om en ny hyresmodell.

Brandskydd långt utöver lagkravet hos Micasa Fastigheter

Brandskydd långt utöver lagkravet hos Micasa Fastigheter

I många fall rustar Micasa Fastigheter mot brand långt utöver vad lagen kräver genom att ställa egna höga säkerhetskrav i fastigheterna. Heltäckande brandlarm och boendesprinklers hör till åtgärderna som ska göra bolagets fastigheter säkra.

Bäst i staden på miljövänlig bilkörning

Bäst i staden på miljövänlig bilkörning

Micasa Fastigheter har enbart miljöbilar i den egna bilparken. Under 2011 tankades Micasa Fastigheters bilar till nära 97 procent med förnyelsebart bränsle. Det är det bästa resultatet bland Stockholms stads bolag och förvaltningar det året.

Mästerkockar lagar seniormat

Mästerkockar lagar seniormat

Under det årliga matevenemanget Smaka på Stockholm i Kungsträdgården går tävlingen Mästerkockens seniormat av stapeln. Årets tävling blir den fjärde i sitt slag och har ett historiskt startfält där hälften av de deltagande kockarna är kvinnor.

Micasa Fastigheter har tecknat avtal med Inspecta

Micasa Fastigheter i Stockholm AB har tecknat ett nytt ramavtal med Inspecta AB. Uppdraget avser en besiktning av cirka 400 hissar och motordrivna portar i dryga 70 av bolagets fastigheter.

Nyrenoverade seniorlägenheter på marknaden i år

Nyrenoverade seniorlägenheter på marknaden i år

Under 2012 satsar Micasa Fastigheter på att renovera ett flertal lägenheter i bolagets seniorboenden. Det innebär att omkring 40 nyrenoverade seniorlägenheter kommer att erbjudas stadens seniorer under året.

Visa mer