Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Erik Slottner (Kd), äldreborgarråd Stockholms stad och Andrea Hedin (M), ordförande Östermalm stadsdelsnämnd inviger Micasas nya seniorbostäder i Hjorthagen. Foto: Peter Lydén

Hjorthagens seniorbostäder med nyskapad konst invigda

Nu är de officiellt invigda, våra nya seniorbostäder på Artemisgatan i Hjorthagen. Även ny konst av Hans Andersson visades och själva tillställningen hölls i lokaler där stadsdelen i höst öppnar dörrarna till Hjorthagens aktivitetscenter.

Foto: Bengt Alm

Rättvist byggande expanderar nationellt

Den organiserade brottsligheten i byggbranschen står idag högt på varje beslutsfattares agenda. Alla parter i branschen har ett ansvar. Rättvist byggande, byggherrarnas bidrag för sund konkurrens och brottsfria byggen, har nu expanderat. Flera byggherrar och fastighetsägare från hela landet har nu tagit ställning och anslutit sig som medlemmar och implementerar arbetsmodellen.

Konsthallschef Mårten Castenfors gör en guidad visning av Vårsalongen som kan ses digitalt,  ett mångårigt samarbete mellan Liljevalchs och Micasa Fastigheter. Foto: Tomas Boman

Digital visning av Vårsalongen 2022 – samarbetet mellan Micasa Fastigheter och Liljevalchs fortsätter

Liljevalchs och Micasa Fastigheter driver sedan 2014 ett uppskattat tillgänglighetsprojekt som gör det möjligt för våra äldre och andra som av olika skäl inte kan ta sig till konsthallen på Djurgården för att uppleva konst. Konsthallschef Mårten Castenfors tar tittarna med på en unik guidad tur som filmas och publiceras på webben. Följ med på en konstvisning hemifrån lägenheten!

På bilden från höger: Vincent Kaya och Karl Frisell från Micasa Fastigheter, Martin Hagberg NCC, Patrik Bengtsson, Platschef NCC, Louise Schenholm, Affärschef NCC.

Micasa Fastigheter bygger 215 nya seniorbostäder i Enskede

Nu påbörjas bygget med seniorbostäder i Kv. Dalen, Enskede. Det tomställda gamla servicehuset ska bli 215 nya seniorbostäder.
Befintliga servicehuslägenheter i Kv. Dalen byggs om från gamla mörka lägenheter till mindre och moderna ljusa lägenheter i olika storlekar, mest tvåor men även ettor och treor och så gott som alla lägenheter kommer att ha balkong.
Entreprenör blir NCC Sverige AB som

Startsidan på Micasa fastigheters webbplats

Nu lanseras Mina sidor

Micasa Fastigheter jobbar fortlöpande för att utveckla och förbättra servicen för våra hyresgäster. Därför lanseras en ny tjänst: Mina sidor. Här kan hyresgäster se sina avier, följa felanmälningar och annat som hör till lägenheten.

Byggbranschen har generellt stora utmaningar med fusk och oschyssta arbetsvillkor, men det är också viktigt att lyfta fram de många projekt som drivs föredömligt, som exempelvis projekt Kvarndörren, Micasas nya vård- och omsorgsboende i Rinkeby.

Samverkan – en positiv kraft

En av Sveriges största byggherrar och förvaltare av omsorgsfastigheter och seniorlägenheter, Micasa Fastigheter, lyfter fram samverkan som en positiv kraft i arbetet med att skapa transparens och samförstånd mellan parterna i byggbranschen. Projektet Kvarndörren, ett vård-och omsorgsboende i Rinkeby som Micasa bygger på uppdrag av Stockholms stad.

Över 1400 leverantörer har kartlagts inom ramen för Rättvist byggande sedan starten 2017.  Foto: Bengt Alm

Rättvist byggande - nya siffror vittnar om utbrett byggfusk

Sedan 2017 har 120 oannonserade kontroller genomförts och över 1400 leverantörer kartlagts inom ramen för Rättvist byggande. Resultatet visar misstänkt svart arbetskraft, ogiltiga ID-handlingar och upp till 40 procent oanmälda underentreprenörer. Nu expanderar Rättvist byggande, så att fler byggherrar kan ansluta.

Nya stadsdelskontoret Spånga-Tensta ligger centralt i Tensta. Från vänster: Adela Pedersen, projektchef och Pawel Missuna, vd Betonmast Stockholm AB och Karl Frisell, chef nyproduktion samt Kenneth Lindahl, projektledare Micasa Fastigheter.

Micasa Fastigheter bygger nya stadsdelskontoret i Tensta

Micasa Fastigheter bygger nytt stadsdelskontor för medborgarna i Spånga Tensta. Tomställda lokaler omvandlas till en modern och tillgänglig arbetsplats i centrala Tensta. Upphandlad entreprenör är Betonmast Stockholm AB.

Nelly Thüring kämpade för den allmänna rösträtten och framförallt för kvinnor. Hon kom in i riksdagen som en av de fem första kvinnorna efter 1921 års val. Sina sista år bodde hon på servicehuset på Handelsvägen i Enskede, Micasas fastighet.

Demokratin 100 år: Rösträttskämpen Nelly Thüring ger namn åt trädgård

Micasa Fastigheter bidrar till Demokratin 100-år genom att namnge trädgården på Handelsvägen 170 i Enskede efter Nelly Thüring, en av förkämparna för allmän och lika rösträtt. -Det är viktigt att manifestera 100-årsjubileumet av den allmänna rösträttens införande och de fem första kvinnornas inträde i riksdagen. Micasa tar ett stort samhällsansvar, säger Bosse Ringholm, initiativtagare.

Våra seniorlägenheter i Hjorthagen växer fram

Våra seniorlägenheter i Hjorthagen växer fram

I Micasas fastighet Drevkarlen 9 i Hjorthagen börjar rum och gemensamma ytor ta form. När ombyggnaden är klar kan vi stolt presentera 61 hyreslägenheter för stockholmare 65 + med tillhörande lokaler för socialt umgänge.
Byggprojektet löper på enligt plan och om den gällande tidplanen hålls så kan Micasa Fastigheter välkomna de första hyresgästerna sommaren 2022.
– Det är glädjande att se a

Micasa Fastigheter ger redan blivande seniora hyresgäster en rimlig möjlighet att få tillgång till en hyresrätt utifrån olika ekonomiska förutsättningar. Foto: Micasa Fastigheter, trädgården fastighet Filen, Södermalm.

Vi ger hyresgäster möjlighet till hyresdeposition

Kommentar till intervjun med PRO i Rapport den 22 maj 2021 om inkomstkrav för seniorer som önskar hyra av allmännyttan. Stockholms stad och Micasa Fastigheter ger redan blivande seniora hyresgäster en rimlig möjlighet att få tillgång till en hyresrätt genom hyresdeposition. Om kapital finns(till exempel från försäljning av villa eller bostadsrätt) räknar vi ut ett teoretiskt bostadstillägg.

Projektledarna för Inre underhåll arbetar ofta i par när de åker ut på besiktningar. Det är bra att vara två när man för protokoll över lägenhetens skick. Robert. Assfahany och Katarina Westholm utför dagens första besiktning.

”Vi ökar trivseln för hyresgästerna”

Följ med Micasa Fastigheters medarbetare ut på fältet. De hjälper bland annat till med att reda ut vad som är hyresgästens ansvar och vad man kan få hjälp med. Att bo i hyresrätt ska vara enkelt. Först när man ska flytta kan det uppkomma frågeställningar om vems ansvar det är att se till att nästa hyresgäst möts av en lika trevlig lägenhet som man själv gjorde när man flyttade in.

Visa mer